Theorie motor

Voor het motorrijbewijs heb je een theoriecertificaat nodig. Wanneer je dit niet hebt, maar wel een geldig Nederlands rijbewijs B, mag je wel met de praktijkopleiding beginnen.

Je kunt dan je theorie-certificaat tijdens de opleiding halen. Hou er echter wel rekening mee dat je het theorie-certificaat dient te halen alvorens je het praktijkexamen kan afleggen.

Tijdens het praktijkexamen moet je altijd rijbewijs B bij je hebben. Ben je niet in het bezit van rijbewijs B, dan dien je je theoriecertificaat en legitimatiebewijs bij je te hebben.

Kom goed voorbereid: Wij raden je aan om goed voorbereid te zijn alvorens je naar het motor theorie-examen gaat. Het is een misverstand om te denken dat het theorie-examen van de motor hetzelfde is als die van een auto. Dit klopt niet! Het theorie-examen van de motor gaat niet alleen over de verkeersregels, maar ook over specifieke dingen die alleen van toepassing zijn op de motor. Zoals o.a. de wegpositie en bochtentechnieken en veiligheid.

Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan minimaal 44 goed beantwoord dienen te worden. Hoewel het merendeel van het examen bestaat uit ja/nee vragen, wordt het percentage meerkeuze steeds groter.

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 285 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid