Praktijk auto

Onze praktijkexamens worden afgenomen door het CBR in Gouda en Zoetermeer. Het plannen van een examendatum en tijd doen wij in overleg met onze leerlingen. Uitgangspunt daarbij is dat er een goede kans moet zijn op een positief resultaat.

Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Hierbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol.

Het kan misschien goedkoper lijken om met wat minder lessen examen te doen, maar een herexamen met de daarbij behorende extra lessen is uiteindelijk duurder! Wij garanderen dat we onze leerlingen niet langer laten lessen dan nodig is!

Bij Rijschool Compleet laten wij jou pas examen doen wanneer wij er alle vertrouwen in hebben, dat je alle vaardigheden onder de knie hebt.

Mede door ons inschattingsvermogen halen wij een hoog slagingspercentage en bespaar jij in de kosten. Wat moet je meenemen

De examenvoorwaarden:

Het praktijkexamen duurt hoogstens circa 55 minuten, waarvan je ongeveer 35 minuten zelfstandig zult rijden.

Na het doen van een ogentest en voertuigcontrole begint de rit. Tijdens de rit zal de examinator je beoordelen op verschillende onderdelen, onder andere verkeersinzicht en zelfstandig rijgedrag.

Na afloop krijg je te horen wat de uitslag is. Je kunt er ook voor kiezen om een faalangstexamen aan te vragen. Dit doe je wanneer je van jezelf weet dat je moeite hebt met examens. Door de speciale aanpak die een faalangstexamen heeft, zal dit een positieve invloed hebben op de spanning en leidt dit ook tot een betere prestatie tijdens het rijexamen. 

Ben je geslaagd? Het CBR verzendt het uitslagformulier digitaal naar het Centraal Rijbewijzen Register. Een dag na je examen kun je met een geldig legitimatiebewijs en een recente pasfoto jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Gefeliciteerd!

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 285 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid