Faalangstexamen

Voor wie? Het spreekt voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als je al in het traject nader onderzoek rijvaardigheden zit, kun je dit examen aanvragen. De examinator die het faalangstexamen afneemt is speciaal getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Hoe lang duurt een faalangstexamen? Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig jouw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken.

De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen. Want als jij je op je gemak voelt, dan presteer je het beste!

Time out. Ben je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere als je dat wilt. Je moet het zelf aangeven als je denkt het nodig te hebben.

Niet makkelijker. Het faalangstexamen duurt dus iets langer dan het reguliere examen, maar is niet makkelijker! Je moet ook bij dit examen voldoen aan alle “rijvaardigheidseisen”. Dat houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Wat kost het faalangstexamen? Het faalangstexamen duurt langer en is daarom duurder dan het reguliere praktijkexamen. Het tarief voor dit speciale examen kun je terugvinden bij prijzen.

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 285 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid