Bromfiets

Nu je scooter/bromfiets rijbewijs halen in 1 dag via Rijschool Compleet! Sinds 1 oktober 2006 is er veel veranderd voor (toekomstige) bestuurders van bromfietsen, snorfietsen en brommobielen. Op deze datum is het nieuwe bromfietsrijbewijs geintroduceerd (Rijbewijs AM).

Je mag op een bromfiets, snorfiets of in een brommobiel rijden wanneer je zestien jaar of ouder bent en in het bezit bent van een bromfietsrijbewijs of een motorrijbewijs (rijbewijs A) of een autorijbewijs (rijbewijs B). Let op: het bromfietscertificaat is sinds 1 oktober 2009 NIET meer geldig!

De vrijstelling voor het bromfiets theorie-examen voor mensen geboren voor 1 juni 1980 is inmiddels vervallen. Zij moeten dus, wanneer ze met een bromfiets, snorfiets of brommobiel willen rijden en geen rijbewijs A of B hebben, het theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs succesvol afleggen.

Sinds maart 2010 is ook een praktijkexamen verplicht voor het bromfietsrijbewijs. Om je voor te bereiden op dit praktijkexamen heb je een aantal praktijklessen nodig. Hoeveel je er precies nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je rijvaardigheid, kennis over de bromfiets, leersnelheid en verkeersinzicht.

De overheid gaat er bij rijbewijs AM vanuit dat gemiddeld 4 rijlessen voldoende zouden moeten zijn voor de bromfiets (AM2). Voor de brommobiel (AM4) wordt uitgegaan van 8 praktijklessen.

Bromfiets (AM2) en Brommobiel (AM4)

Voor de brommer of scooter behaal je een ander rijbewijs dan voor de brommobiel. Dit heeft onder andere te maken met de positie op de weg en het verschil in de bediening van het voertuig.

Voor de brommer en scooter zal het praktijkexamen voornamelijk bestaan uit de verkeersdeelname. Bij de brommobiel ligt de nadruk op voertuigbeheersing.

Theorie halen

Voordat je begint met de praktijklessen moet je eerst je theoriecertificaat behalen. Kennis van de verkeersregels is van groot belang en bespaart tijd bij de praktijklessen. Bovendien is het wettelijk verplicht eerst het theoriecertificaat in je bezit te hebben alvorens je kunt gaan starten met rijlessen.

Als je zonder certificaat of rijbewijs toch op de brom- of snorfiets of brommobiel stapt ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade of letsel niet dekt.

Scooter/bromfiets rijbewijs kosten

** Prijzen zijn inclusief 21% btw op onze prijzen, diensten en/of leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
** Rijschool Compleet behoudt zich het recht de tarieven tussentijds aan te passen. Prijswijziging en (type) fouten onder voorbehoud.
** Zie voorwaarden op deze website: te weten artikelen 3- betaling, regel 10 en 11
** Startpakket is eenmalig – Alle lessen hebben een duur van 60 minuten

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 230 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid