Auto inleiding

Om rijlessen te mogen nemen voor de personenauto moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn. Het eerste wat je je waarschijnlijk afvraagt voor je met rijlessen begint, is hoeveel lessen je nodig hebt.

Op dit moment ligt het landelijke gemiddelde rond de 40 lessen. Dit is natuurlijk een richtlijn. Het aantal lessen dat je werkelijk nodig hebt, is afhankelijk van je aanleg, inzicht en eventuele ervaring die je al in het verkeer hebt opgedaan. Natuurlijk hangt het ook samen met de lesfrequentie.

Praktijk na het maken van een afspraak komen we je thuis ophalen. Een lesuur duurt 60 minuten. Je kunt een of meerdere lessen per week volgen.

Stap voor stap word je voorbereid op deelname aan het verkeer. Rijopleiding in stappen heeft de volgende grote voordelen:

  • hoge slagingskans
  • kwaliteit van jouw rijopleiding wordt hoger
  •  de opleiding is overzichtelijker door de stap voor stap methode
  • de vorderingen die je maakt worden elke les besproken en nauwkeurig bijgehouden in het RIS-boek en de instructiekaart

De lesmethode is opgebouwd uit de volgende vier modules:

Module 1: De voertuigbediening en voertuigbeheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Module 3: Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties. Ook is het mogelijk tijdens module 3 de Tussentijdse Toets examen af te leggen.

Module 4: Deze module staat volledig in het teken van een veilige verantwoorde verkeersdeelname en hoe je milieuverantwoord kunt rijden. Tevens wordt er aandacht gegeven aan zaken waar je in het dagelijkse verkeer rekening mee dient te houden. Op deze manier word je optimaal voorbereid op het examen.

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 161 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid