1-daagse cursus aanhanger voor slechts €569!

Aanhanger inleiding

De rijopleiding voor auto met aanhanger zijn te volgen in een compact opleiding, in 1 dag, 2 dagen of losse lessen. Dit kan al binnen 1 dag behaald worden bij de BE specialist van omgeving Gouda Rijschool Compleet!

Voor een dagopleiding doe je eerst een Intest van twee uur, zodat de instructeur kan zien hoe je rijdt en hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Na de test is het de bedoeling dat je je examen aanvraagt. De losse lessen worden minimaal altijd twee uur achter elkaar ingedeeld.

Machtig Rijschool Compleet voor het reserveren van jouw examen: Rijschool machtigen

Wanneer heb je het BE-rijbewijs nodig: Het BE rijbewijs heb je nodig zodra je een auto met aanhanger of caravan gaat rijden waarvan de totaal toegestane massa van de combinatie meer dan 3500 kg bedraagt. Het gaat hierbij niet om wat de combinatie op dat moment weegt, maar wat deze volgens de kentekens maximaal mag wegen.

  • Wil jij een auto besturen met een aanhang wagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750kg? (B) – autorijbewijs is voldoende.
  • Wil je een auto gaan besturen en een zwaardere aanhangwagen dan 750kg trekken? Het autorijbewijs (B) is voldoende, maar daar zijn twee voorwaarden aan verbonden:
  • De aanhanger mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het trekkende motorvoertuig.
  • De toegestane maximale massa van de totale combinatie mag niet meer zijn dan 3500 kg
  • Voldoet de combinatie niet aan de bovengenoemde eisen? Dan heb je het rijbewijs (BE) nodig.

Opleidingstraject BE rijbewijs: Om het BE rijbewijs te behalen, dien je alleen het praktijkgedeelte met een voldoende af te sluiten. Om deze opleiding te behalen hoef je dus geen theorie-examen af te leggen.

Rijopleiding: Het BE rijbewijs kun je bij Rijschool Compleet op 3 manieren behalen.

  • Optie 1: Losse lessen met een los praktijkexamen.
  • Optie 2: Individuele dagopleiding van 5.5 half lesuren met aansluitend het praktijkexamen.
  • Optie 3: Duo dagopleiding van 5.5 duo lesuren met aansluitend het praktijkexamen. Deze dag rij je samen met een andere kandidaat aansluitend aan de dagopleiding volgen achtereenvolgens de praktijkexamens.

 Bij alle drie de opties starten de rijlessen vanuit onze hoofdvestiging in Waddinxveen.

Rijschool Compleet
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 161 beoordelingen

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid